تحولات منطقه

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی، جزئیات افزایش دو برابری خدمات سفر به بازنشستگان و اضافه شدن شهرهای سیاحتی به بسته رفاهی این سازمان را تشریح کرد.

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی بیان کرد: خبرهای خوب برای بازنشستگان
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

محسن تقیانی در خصوص اقدامات رفاهی این سازمان برای بازنشستگان گفت:ما برای بازنشسته‌ها در سال گذشته اقدامات متعدد و مختلفی را انجام دادیم، یکی از آن‌ها بحث سفرهای زیارتی و سیاحتی بود که در قالب طرح کرامت رضوی اجرا شد به طوری که در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۱۷۵ نفر از بازنشستگان به مشهد مقدس و شیراز و قم اعزام شدند.

وی افزود: از ابتدای شروع طرح کرامت رضوی سال ۹۳ تا ۹۸ که به کرونا ختم و سفرها تعطیل شد، ۱۵۰ هزار نفر به این اماکن سیاحی و زیارتی اعزام شدند که ما در سال جدید بنا داریم تا چند اقدام جدید را برای بازنشستگان دنبال کنیم، نخست آنکه مقاصد سفرها را افزایش دهیم و علاوه بر شهرهای زیارتی شهرهای سیاحتی و تفریحی را نیز برای بازنشستگان اضافه کنیم که استان‌های شمالی کشور و استان‌های همدان و اصفهان نیز قرار است به این فهرست ها اضافه شوند.

همچنین قرار است تعداد افراد اعزامی به این سفرها را نیز افزایش دهیم. امسال  اعزام ها از ۴۸ هزار نفر سال گذشته به ۱۰۰ هزار نفر افزایش پیدا خواهد کرد که شاهد رشد صددرصدی در این باره خواهیم بود. هدف‌گذاری ما این است که به یاری خداوند متعال بتوانیم بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر را امسال در قالب طرح گردشگری تعالی بخش به سفرهای زیارتی و سیاحتی اعزام کنیم، که در صورت تحقق شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی در این باره خواهیم بود.

احتمال افزایش وام بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان

تقیانی گفت: موضوع تسهیلات قرض‌الحسنه به بازنشستگان یکی از مهمترین اقدامات سازمان و معاونت فرهنگی اجتماعی تأمین اجتماعی است. در گذشته تسهیلات قرض الحسنه را از ۷ میلیون تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش دادیم که شاهد رشد نسبتاً مطلوبی بودیم. در سال گذشته ۲۲۰ هزار بازنشسته توانستند از این تسهیلات قرض الحسنه بهره مند شوند و امسال نیز بنا داریم تا میزان تسهیلات را احتمالا تا ۱۵ و یا سقف ۲۰ میلیون تومان افزایش دهیم، البته این میزان تسهیلات قطعی نیست.

همچنین، قرار است امسال به ۴۰۰ هزار بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی این تسهیلات قرض الحسنه ۲۰ میلیون تومانی پرداخت شود، در مجموع ۱۰ هزار میلیارد تومان برای این تسهیلات در بودجه سال ۱۴۰۲ دیده شده است.

وی در خصوص بیمه تکمیلی بازنشستگان نیز گفت: برای مشارکت در پرداخت بیمه‌های تکمیلی بازنشستگان، ۵۰ درصد از سهم پرداختی بیمه شدگان بازنشسته را پرداخت می‌کنیم که سال گذشته هزینه‌ای معادل ۴۵ هزار تومان بود. اما در سال جدید برای هر نفر ما ۱۰۲ هزار تومان پرداخت می‌کنیم که در مجموع این میزان با پرداختی بازنشسته به بیش از ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد. خبر بسیار مهم این است که امسال سقف تعهدات بیمه‌های تکمیلی افزایش یافته و پوشش‌های بیشتری را شامل شده و ان‌شاءالله رضایتمندی بیشتر بازنشستگان را در پی خواهد داشت.

بازنشستگان صاحب کارت‌های خرید اعتباری می‌شوند

مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین‌اجتماعی در خصوصخرید اعتباری بازنشستگان نیز گفت:موضوع خرید اعتباری بازنشستگان نیز بسیار اهمیت دارد. در سال گذشته ما این خدمت را به بازنشستگان از طریق مراکز بیرونی سازمان ارائه می‌دادیم اما امسال در نظر داریم با توجه به ظرفیت سازمان در امر سرمایه‌گذاری و شرکـ‌ت‌های تابعه ان‌شاءالله این خدمات را وسیع‌تر و گسترده‌تر کنیم و خدمات خرید را به بازنشستگان خود افزایش دهیم.

طرح اولیه آن آماده شده و هم حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان و هم مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی و همچنین کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر سراسر کشور نظر مساعد خود را در مورد این طرح اعلام کرده اند و در اختیار مدیرعامل سازمان نیز قرار گرفته و ان‌شاءالله اگر تأیید شود و مراحل تصویب آن در هیئت مدیره سازمان طی شود بتوانیم این خدمت مهم را اجرا کنیم. کما اینکه در برنامه سال جاری حوزه فرهنگی اجرای این طرح دیده شده است. علاوه بر این، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی که حقوق ماهیانه آن ها به حسابشان نزد بانک رفاه کارگران واریز می شود، می توانند برای خرید اعتباری و اقساطی کالاها و ملزومات مورد نیاز خود از ۵ هزار فروشگاه سراسر کشور، از طریق سامانه "بتا" از تسهیلات اعتباری این بانک استفاده کنند.

ما برای اعطای امکانات و تسهیلات رفاهی برخی از موارد را در نظر می‌گیریم. برخی از بازنشستگان برای دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه وارد سامانه بانکی می‌شوند و به دلیل بدهی بانکی امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند یا برخی از آن ها مشکلات اطلاعاتی و هویتی دارند و یا حتی کد ملی و شماره تلفن آن ها متعلق به خودشان نیست و ما در این موارد نمی‌توانیم نام آن ها را در سامانه رفاهی وارد کنیم. شاید بخشی از کسانی که نتوانسته‌اند از خدمات رفاهی استفاده کنند جزو همین افراد باشند.

برخی از شرایط را برای پرداخت تسهیلات داریم مانند اینکه ۳۰ سال حق بیمه را پرداخت کرده باشد. خانواده ایثارگران، شهدا و تعداد فرزندان‌شان، در اولویت پرداخت تسهیلات و دریافت خدمات رفاهی قرار دارند.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.